I. Οδοντιατρικές υπηρεσίες

Στο ιατρείο παρέχονται οδοντιατρικές υπηρεσίες με σκοπό την εξατομικευμένη θεραπεία κάθε ασθενούς. Οι οδοντιατρικές υπηρεσίες αφορούν σε όλο το φάσμα των παρεχόμενων θεραπειών, όπως εμφράξεις, προσθετικές εργασίες, ενδοδοντικές θεραπείες, αισθητικές αποκαταστάσεις, περιοδοντικές θεραπείες κ.τ.λ. Όλες οι θεραπείες γίνονται κάτω από αυστηρές συνθήκες αποστείρωσης με σύγχρονα μέσα, που εξασφαλίζουν το μέγιστο αποτέλεσμα.

II. Στοματολογικές υπηρεσίες

Η Στοματολογία αποτελεί έναν εξειδικευμένο κλάδο της Οδοντιατρικής Επιστήμης που ως στόχο έχει την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία νοσημάτων που εντοπίζονται σε όλους τους υπόλοιπους ιστούς της στοματικής κοιλότητας, εκτός των δοντιών. Όπως σε όλους τους ιστούς και σε όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος, έτσι και στην στοματική κοιλότητα μπορεί να εμφανιστούν καταστάσεις ή παθήσεις ή νοσήματα πολλαπλής και διαφορετικής αιτιολογίας.

 • Τραυματισμοί, αντιδραστικές υπερπλασίες.
  Η άσκηση πίεσης και επαναλαμβανόμενων ερεθισμών στο βλεννογόνο της στοματικής κοιλότητας μπορεί να προκαλέσει διάφορες βλάβες με ποικίλη κλινική εικόνα (π.χ. ογκίδια, κύστες, ελκώσεις, ερυθρότητα).
 • Μυκητιασικές λοιμώξεις.
  Ενώ οι μύκητες υπάρχουν φυσιολογικά στην στοματική μας κοιλότητα, κάτω από συνθήκες πτώσης της άμυνας, κακής στοματικής υγιεινής, υπέρμετρης χρήσης καπνού, σακχαρώδη διαβήτη κτλ., ιδίως σε ασθενείς που φορούν ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες, μπορεί να εμφανιστούν διάφορα προβλήματα που οφείλονται στον αποικισμό των μυκήτων. Οι ασθενείς μπορεί να μην έχουν συμπτώματα, για αυτό οι επανέλεγχοι μετά από την τοποθέτηση οδοντοστοιχιών είναι απαραίτητοι.
 • Βακτηριακές-ιϊκές λοιμώξεις.
  Διάφοροι μικροοργανισμοί όπως ο ιός του έρπητα, ο ιός του έρπητα ζωστήρα, ο κυτταρομεγαλοϊός, ο ιός του AIDS, οι σταφυλόκοκκοι, οι ιοί των θηλωμάτων, οι στρεπτόκοκκοι, κτλ., μπορεί να προσβάλλουν τη στοματική κοιλότητα ακόμα και ως πρώτη και μοναδική εκδήλωση. Οι λοιμώξεις μπορεί να συνοδεύονται ή όχι από πυρετό και γενικά συμπτώματα. Επίσης, η εικόνα τους μπορεί να ποικίλλει από εξελκώσεις (πληγές) έως ογκίδια. Η γρήγορη αντιμετώπιση από ειδικούς σε κάποιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη ακόμα και για τη ζωή των ασθενών.
 • Αυτοάνοσα νοσήματα.
  Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα λόγω πολλών παραγόντων συμπεριλαμβανομένου και του έντονου stress, πυροδοτούνται διάφοροι αυτοάνοσοι μηχανισμοί, που έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο ομαλός λειχήνα, ο ερυθηματώδης λύκος, το σύνδρομο Sjogren, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σαρκοείδωση, το πεμφιγοειδές κτλ. Πολλά από αυτά τα νοσήματα προσβάλλουν αρχικά μόνο τη στοματική κοιλότητα και άλλα συνδυασμό οργάνων (στόμα, δέρμα, οστά, εσωτερικά όργανα). Οι ασθενείς συνήθως αντιλαμβάνονται κάποιες ενοχλήσεις, λόγω πληγών στο στόμα. Η πρόωρη διάγνωση από ομάδα ειδικών, συμπεριλαμβανομένων των οδοντιάτρων και των στοματολόγων, είναι απαραίτητη για την καλή ποιότητα ζωής των ασθενών.
 • Νεοπλάσματα.
  Ο καρκίνος στην κεφαλή και τον τράχηλο αποτελεί τον 6ο συνηθέστερο καρκίνο παγκοσμίως. Τα αίτια του καρκίνου στην περιοχή είναι πολλά, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, διάφοροι ιοί, διάφορα ογκογονίδια κτλ. Συνήθως πριν εμφανιστεί η συγκεκριμένη κακοήθεια ο οργανισμός μας «προειδοποιεί» με προκαρκινικές βλάβες όπως η λευκοπλακία. Η πρόωρη διάγνωση είναι θεμελιώδης, καθώς ο καρκίνος του στόματος πρώιμα μπορεί να είναι ιάσιμος.

Στα περισσότερα από αυτά τα νοσήματα η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αποβεί σωτήρια για τον ασθενή. Η ομοιότητα στην κλινική συμπτωματολογία πολλών από αυτά τα νοσήματα επιβάλλει τη λήψη ενός τεκμηριωμένου ιατρικού ιστορικού και την περαιτέρω διερεύνηση με τη βοήθεια παρακλινικών εξετάσεων (π.χ. αιματολογικές εξετάσεις), ώστε να τεθεί η τελική διάγνωση. Η θεραπεία των στοματολογικών νοσημάτων πολλές φορές περιλαμβάνει την λήψη ιστοτεμαχίου (βιοψία) από τους θιγμένους ιστούς, ώστε να τεθεί η σωστή διάγνωση.

III. Καινοτόμες εφαρμογές

Καθαρισμός των δοντιών με την τεχνολογία Guided Biofilm Therapy.

Το Guided Biofilm Therapy αποτελεί μία συστηματική μέθοδο και μια επιτεύξιμη λύση για τη διαχείριση του οδοντικού βιοϋμενίου,τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταπολέμηση του, χρησιμοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες AIRFLOW®, PERIOFLOW® και PIEZON®.

Το οδοντικό βιοϋμένιο, ένα βακτήριο, είναι η κύρια αιτία για τις τερηδόνες, τις περιοδοντικές και περι-εμφυτευματικές λοιμώξεις. Η περιοδοντίτιδα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων, όπως η καρδιαγγειακή και η αναπνευστική νόσος, η αρθρίτιδα και ο διαβήτης. Η τακτική στοματική υγιεινή, συνδυασμένη με επαγγελματικά μέτρα διατηρεί το βιοϋμένιο υπό έλεγχο για καλύτερη στοματική, αλλά και συνολική υγεία.

Το Guided Biofilm Therapy βασίζεται σε θεραπευτικά πρωτόκολλα και σε συνδυασμό με την εξατομικευμένη διάγνωση για κάθε ασθενή, καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Η θεραπεία προσφέρεται με τον ελάχιστο επεμβατικό τρόπο, με το υψηλότερο επίπεδο άνεσης, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.